IDOL 071005

Jaha så här kommer veckans uppdatering av Idol 2007. Första fredagsfinalen. Äntligen är det igång på riktigt. Tjohoo!

Vi börjar med programmledaren Peter Jidhe. Men vilken katastrof! Herregud! För det första, men raka dig människa. Han såg ut som en pubertetspojke som odlat skägg för första gången. Och sååå jävla tråkig. Det är inte sportstjärnor du intervjuar nu. Det här är rolig tv! Nej han måste bättra sig, annars kommer TV4 att bittert ångra att de stal honom. Då får de väl klämma in honom på sporten eller nåt tills de blir av med honom. urk. Nej fy vad tråkig han var. Ämnet One hit wonders var inte heller någon direkt hit.

Först ut var Marie. Vilken frisyr! Inte särskilt vacker men den passade ju ihop med låten. Låten ja den var ju en one hit wonder men den är bra skön. Men vilken röst den bruden har. Men måste säga att hon såg bar skum ut emellanåt. Vet inte riktigt vad hon höll på med där på sen men ibland liknade hon en bajsnödig höna. Älskade stövlarna! De var jävligt snygga. Och t-shirten var helt okej! Ja ett väl godkänt får hon.

Sedan har vi Christoffer. Mitt alldeles egna hatobjekt. Jag gillar inte han alls. Värdelöst låtval, den låten började man hata redan i fjärde klass då folk sjön oallalala lång ohallalala lånkalsong och det sitter i än. Fy. Dessutom ser han ju ut som något katten släpat in, den frisyren är inte smickrande lilla gubben, speciellt inte tillsammans med moppemustaschen. Sedan har han en galen blick i ögonen och scenspråket saknar en hel del grundläggande delar. Nej här snackar vi KATASTROF!

Sam
då vår alldeles egna lilla pundare. För det är ju precis så han låter. Falsetten var okej men han sabbar ju hela upplägget med pundarrösten. Sen passade inte låten honom. Eller så passar hans röst inte till nåt. Om han bara får bort pundaren ur det så kommer det att bli bättre för röstresurser har han. Nej det var inte bra.

Sedan har vi då stackars Anastasia som åkte ur. Men det var förståeligt. Hon valde helt fel låt. En låt i princip ingen har hört talas om och det i kombination med hennes väldigt speciella röst gör att svanska folket inte hänger med och då ryker man. Tack och hej liksom. Rösten hennes känns som att den skulle passa bättre i ett operainspirerat rockband som Nightwish. Den är bra och bruden kan sjunga men den är väldigt speciellt. Sedan att hon kombinerade det hela med en hiskeligt ful plommonfärgad klänning, lidande uppsyn och knallrött hår gjorde inte saken bättre. Hej då!

Sedan har vi Daniel min egna lilla favorit. Vilken röst den killen har. Och för er som inte vet bättre, de låtar han väljer är svåra som faaan att sjunga och han sätter dom varenda gång. Hans scenspråk är galet och facinerande och han bara skriker energi. Sen älskade jag jackan! Låten är iofs lite tråkig men han fick den att svänga. Som Daniel 2 sa, den här skitlåten haraldrig varit bättre. Bara att hålla med! Men han får passa sig lite då de senaste 2 låtarna varit väldigt lika. Ricken finns ju att folket ledsnar på det. Dags för ett nytt sound även om han är skitbra på det han gör!

Sedan har vi då Evelina som knappt lämnar något intryck alls. Skum klädsel inriktat på hiphop som ja jag vete fan. Inte helt klockrent men inte heller helt avskyvärt. Men fint ansikte har hon och håret var jättefint! Jäkligt bra röst men tyvärr valde hon som många andra en skräplåt. Dessutom har hon trååååååkigt scenspråk. Nej hon lämnar helt enkelt inget avtryck.

Sedan har vi heartbreakern Mattias. Vilket yttre! Snygg som få är han. Men i övrigt gjorde han inget vidare ifrån sig. Fruktansvärt tråkig låt men han satte den hyffsat. Tyvärr inget man kommer ihåg. Men jag sitter här och fuinderar på om han kan bli nästa Snygg-Erik. Rådålig i början men blir kvar på sitt yttre som sedan efter några program smäller till och blir helt livsfarlig. Ja det får vi se!

Sedan har vi Patrizia som alltid lyckas välja dåliga låtar! Hon har rösten men inte intelligens nog att ta låtar som folket kan. Vilket gjorde att hon åkte ur redan i kvalet ifjol och att hon kommer att sitta osäkert nu. Sedan kunde man önska mycket mer av stylisterna här. Skippa sjalen! Jisses hon såg ut som man gör på gatan en svinkall höstdag. Lär av Marie eller Daniel! Sedan är hon ganska tråkig på scen bruden. Lite attityd tack! Eller åtminstone en glimt av en personlighet om det finns någon där.

Sendan kommer Amanda en annan favorit! Jisses vilken röst och klockrent låtval! Välkänd och passade hennes röst perfekt! Okej kanske det var lite falskt ibland men det märktes inte. Så ska en hes röst låta Sam! Och vad jävla snygg hon var. Så man nästan önskade att man var lesbisk. Synd bara att hennes blick flackar omkring emellanåt och hon ser ut som ett skrämt rådjur.

Veckans totala överraskning var Gatania. Vilket sväng!!! Perfekt låtval, en låt alla kan som hon rodde hem med bravur. Och ska jag vara ärlig har jag inte riktigt gillat henne tidigare. Hon kommer att bli riktigt farlig om hon fortsätter så här! Och sminkningen gav henne en blick att dö för. Även kläderna var schyssta. Det här var ett lysande uppträdande som fick mig att börja svänga mina lurviga hemma i lägenheten.

Sist ut kom Andreas vår glade och numer ganska snygga skåning. Hur fan stog frugan ut med den gamla frisyren kan man ju fråga sig? Bra låtval men alla tonerna satt inte helt där de skulle men det kan man leva med. Det jag störde mig mest på var att han inte hade någon direkt känsla när han sjöng. Den låten vill man ska kännas ända in i hjärtat och får en att börja gråta. Det gjorde den tyvärr inte och man fokuserade istället på annat som hur konstig hans mun ser ut ibland när han tar i. Eller så distraherade hans mun en från känslan. Jag vet inte riktigt men något gick snett. Kanske var det hela hans scenspråk. Men en sak ska han ha kredd för. Eftersnacken var ju klockrent!


Ja det var den fredagsfinalen det. En hel vecka kvar till nästa är alldeles för långt. Vi får väl se vad Idolerna hittar på då.

Ciao // ME

Kommentarer
Postat av: Joo

Äh, jag tycker Gathania var grymt dålig denna gången också för att vara ärlig. Visst rösten lät helt OK och hon gav mkt energi. Men hon såg ändå riktigt mesig ut och det hela så riktigt inövat och falskt ut.

2007-10-07 @ 01:28:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0