Tråk tråk tråk

Jag skriver alldeles för sällan. Jag har inte tid! Tenta förra veckan som fick mig att vilja trycka ner den i halsen på läraren. Grupparbete nu och så håller jag på och packar för att flytta hem till mamma. Usch! VILL INTE! Men ska bli kul att träffa alla galningarna hemma ändå.

I helgen hade jag velat va hemma. Styvpappa med compani har spelnig ikväll.  Han ringde förut, bra på lyset och de hade haft kul. Kommer ihåg ifjol då stackars Johan hade debut som rocksångare. Han såg skräckslagen ut medan de andra gamla rävarna mest var röda som tomater av ölen. Lusen såg döende ut då två spelningar på rad blev lite jobbigt. Men kul var det! Det hade varit kul men jag är luspank och har som sagt inte tid. Men nästa helg blir det Träslaget, jävlar vad skoj! Det är alltid roligt!

Egentligen borde jag göra nåt konstruktivt av tiden nu, för sova kommer jag inte att kunna göra. Har lyckats vända på dygnet igen, jäkla skit också. Men men bara att försöka vända tillbaka det. Fast det går inte så bra.

Hmm ja det var allt just nu..

Ciao//ME

Suck

image190
Snälla, kan inte någon bara göra världen en tjänst och skjuta mig i huvudet?! Det här är helt klart inte världens bästa vecka för stackars mig. Kraftiga PMS varningar, ett humör som skulle skrämma den onde himself, en hemtenta som måste skrivas och en huvudvärk som skulle kunna mörda en elefant. Dessutom regnar det varenda djävla dag!



Enda ljuspunkten på den annars så nattsvarta himlen är att jag i helgen ska shoppa tills jag stupar! Skitsamma att jag kommer att få leva på nudlar fram till skatteåterbäringen (bara 3 veckor kvar JIPPIE!). Här ska storhandlas allt och lite till!




Nej tydligen dags att fortsätta plugga, gud hjälpe mig!

Ciao// ME

Äntligen!

Tack och lov! Lägenheten är städad, dammsuget, dammat och golven är torkade. Och diskussionsuppgiften är färdigskriven och skickad. Så nu kan jag äntligen lägga mig ner och slappa med gott samvete.
Imorgon kommer Catta och Putte och hälsar på. Ska bli kul. Hoppas vädret blir bättre bara så vi slipper grilla i snöstorm. Sen får vi väl se vad vi hittar på.

Nästa helg ska Madde göra ett besök om hon inte backar ur. Och jag ska shoppa tills jag stupar. Och för en gångs skull får Madde vara smakråd!!!!

Nej nu ska jag äta glass och njuta av att allt är klart!

Ciao//ME

Byråkrati kan vara roligt

Idag är det full rulle som gäller. Har diskat, ska dammsuga och torka golven, sedna skriva en diskussion om seminariet igår och fortsätta med hemtentan. Har några samtal jag borde ringa men jag tror de får vänta tills nästa vecka. Det är verkligen full rulle och jag fattar egentligen inte varför jag sitter här och skriver. Jag har inte tid egentligen. Men men..

Vädret fortsätter att vara kasst som fan. Det känns mer som november än maj. Det snöar ju! Herregud!

Och kursen vi läser nu är inte direkt den roligaste. Byråkrati, organisationer och ledarskap. Jisses. Men vi hittade en riktigt rolig grej igår. Jag skulle försöka förklara för Linda vad byråkrati var och kollade i min uppslagsbok. Beskrivningen var inget vidare om man säger så! Den löd; byråkrati 1 Ämbetsmannavälde; onödigt krångel. 2 Ämbets- och tjänstemannaklass.
Byråkrat 1 Tjänsteman inom stat eller kommun. 2 Onödigt formalistisk och pedantisk tjänsteman.

Medge att det lät rätt roligt! Var ju ingen vidare positiv beskrivning.

Nej nu måste jag sätta fart!

Ciao//ME

Vill du ha kortare sommarlov?

Nu har forskarna nått ytterliggare ett bottenrekord. Jag tog en Metro idag när jag var och kutade i stan, jag menar vilken studen har en dagstidningsprenumeration liksom, och fick en chock! Någon dum djävel har kommit fram till att man borde korta ner sommarlovet till hälften, ja till ca 5 veckor. Detta då för att man då skulle kunna minska skoltiden med upp till ett år och det skulle gynna barnföräldrar som jobbar så de slipper barnpassning mm. Jag tycker det är en värdelös idé! Iaf vissa bitar av den!

När det gäller grundskolan är det en komplett värdelös idé! Många ungdommar sliter med skolan och sommarlovet är deras chans att vara barn, vila upp sig och ja ha trevligt. Att korta ner det skulle med all säkerhet leda till ännu sämre resultat än vad som redan visats. Och det som nu visas är inget vidare. Det skulle leda till ännu mer skolk och ja idéen är bara korkad!

För gymnasiet är det lite svårare, många ungdommars sommarlov går åt till att jobba eftersom man inte är berättigad till studiemedel under den perioden. Och hur mycket det än hävdas att gymnasiet är frivillig, vem tror på det egentligen? Det går knappt att få jobb utan gymnasiekompetens, ibland får man ju inte ens jobb efter högskolan. Samtidigt är man inte särskilt gammal när man går gymnasiet och att jobba  hela sommaren  är redan jobbigt för många. Men skulle lovet kortas och man skulle minska med ja upp till ett år i skolgång kanske det skulle vara bra. Sen är man ju fortfarande ett barn, man är inte vuxen så är det inte lite hårt redan som det är??

För högskolestudenter/ universitetsstudenter ja där tror jag faktiskt att det skulle kunna fungera. Om man fortfarande fick studiemedel under de där 5 veckorna. På högskolan är man vuxen och då skulle det ju bli som i arbetslivet, 5 veckors betald semester för att hämta krafterna. Så varför inte. Egentligen skulle det vara rätt skönt att ha det så, slippa pressen med att hitta ett jobb, få lite ledigt. Ja där kanske det skulle funka.

Men annars jaa. Varför har inte ungdommar rätt till semester, de jobbar minst lika hårt, om inte hårdare med skolan. Varje dag har de med sig arbetet hem, även på helger. Men de har inte rätt till betald semester. Sjukt!

Det var allt  för nu!

Ciao// ME

Den totala avsaknaden av kärlek

Folk klagar på hur jobbigt det är att vara olyckligt kär. Det finns det som är värre. Den totala avsaknaden av kärlek. Jag har ingen att tycka om eller som tycker om mig. Och då bortser jag alltså från familj och vänner. Det är jättetråkigt. Vem vill inte ha någon att tycka om?

Jaja nu ska jag nog sova....

Ciao

Min egna lilla klon

Satt precis och läste en blogg av en tjej jag känner litegrann. Hon har en fling med en snubbe jag kände en gång i tiden. Och det var nästan lite roligt faktiskt. Hur ogärna jag än vill erkänna det så är hon rätt lik mig. Och då menar jag ogärna. Men hon funderar, skriver och ja tänker en hel del som jag gjorde i den åldern. Hur mycket hon hatar den lilla håla hon bor i, hur gärna hon vill komma därifrån, hur ensam hon känner sig.  Jag var precis likadan. Och så den där snubben som inte är nåt att hänga i julgranen direkt men som är rätt bra som övergångsperiod när man ska bli vuxen. En sån man senare tittar tillbaka på och inte fattar varför man föll för. En kille som inte växer upp, inget jobb, inga framtidsutsikter som bara super och knullar runt helt utan plan. Killen sån i ena sekunden strör komplimanger som känns så äkta och orginella över en för att i nästa totalt nobba en. Helt enkelt en smärtsam strulig, helt underbar period. Som man aldrig riktigt glömmer, inte killen heller. Man kommer på sig själv, trots att man gått vidare för länge sen, att man googlar namnet bara för att se.

Gud vad jag känner igen mig och det är djävligt skrämmande. Kändes nästan som jag hade en yngre klon av mig själv. Huha....

Men men..

Har inget mer att skriva.

Ciao

Jag vill ha smink från Nouba!

Var in till Lund idag och shoppade lite. Kappahl hade 25% rea på hela köpet och jag hade dessutom en rabbatcheck på 30%. Blev 2 tröjor och ett linne. Bilder kommer senare. Eftersom jag är hos pappa är det lite krånligt att lägga in ilderna då jag skriver på hans jobbdator..

Blev iaf lite dyrare än jag tänk mig, men vafan får väl käka nudlar sista veckan då.. Var bra sugen på att köpa image189ögonskugga från märket Nouba också men jag besinnade mig. En ögonskugga för 160 kronor kändes lite väl mastarkt för min rätt skrala studentekonomi. Men de är helt klart värda det! De är så sjukt bra och sitter som berget. Så vill ni ge mig en present köp därifrån!!!!!!!!!!!!!



Blev ett par skor också. Ett par tenniskor bara. Mina har ramlat i bitar.. Och vinterstövlarna örjar li alldeles för varma, speciellt här nere.

Just nu står pappa och gör iordning grillen. Ska bli så himla gott! Första grillningen för säsongen. Vi har till och med bestämt oss för att äta ute. Är så himla fint väder. Sedan väntar lite film och chips. MUMS!

Och den jäklans hunden driver mig snart till vansinne. en av grannarna kom precis och hade plockat upp honom. Han blev väl rädd för nåt och stack. Dumhund!

Ha det bra!

Ciao//ME

Jisses amalia

Nu har det varit fullt upp konstant här ett tag. Så fort jag börjar skriva blir jag avbruten eller så hinner jag helt enkelt inte börja.  I måndags lämnades tentan in, vi klippte oss, handlade, städade, diskade, gjorde pastasallad, åt middag, duschade, packade, pratade i telefon, och fick sitta ner ungefär 10 sekunder eller  nåt. Kom i säng vid 1 på natten eller nåt liknade.

Jaha så var det tisdag, upp klockan 04:30, inte direkt min favorittid på dygnet direkt, frukost och klä på sig. Taxin kom 05:20 och tog mig till tågstationen där jag fick vänta. Passade på att sminka mig lite och kjedjeröka som en jävla skorsten. På tåget och så vad som kändes som en miljon timmar till Stockholm. Bara att springa till nästa tåg, röka på vägen och iväg igen. destination Skåne! Och skulle vara framme tidigt, redan 15:30! Tjohoo allt gick bra. Trodde jag.. Blev strandad i Alvesta, brand på banvallen. Sj skulle sätta in bussar. Men hittade bara 3, och det tar ju inte 5 fullsatta tågvagnars passagerare.Väntetid i 1½ timme och lyckades fula in mig på 4 bussen. Hallelulia, uss till Älmhult. Springa till ett öresundståg och äntligen framme i Lund 18;00.

Upp igår vid 10, behövde sova lite. åt frukost och klädde på mig. Sedan to jagpappas golden på promenad i 1½ timme. Hem, åt lunch, duschade och fick några timmars dötid. På med makeup, läder och så kom kvällens gäster. Fördrink och iväg och titta på styvmammans kör och vårtal, ick tack och lov rätt fort. Var svinkallt och blåste spik! Hem och middag, efterrätt, kaffe. Blev en sen kv'll och de åkte vid 12. Brorsan hade glömt sina fotollsskor i pappas bil och ko m och hämtade dem vid halv 1 på natten. Sen fick jag äntlien gå och lägga mig.

Idag spöregnar det och styvmamman har åkt på körresa till Tallin. skönt! Bara jag och pappa resten av veckan..Nu siter vi vid varsin dator. Jag skriver och babblar med Dennis på MSN. Pappa spelar WOW som värsta datanörden. Och hunden är däckad. Så idag lir det inte mycket. Brorsan ska komma förbi och byta däck. Och vad vi ska göra vet jag inte. Och det spelar ingen roll. En lugn dag skulle inte skada.

Nej nu ska jag sluta!

CIAO

RSS 2.0