Vill du ha kortare sommarlov?

Nu har forskarna nått ytterliggare ett bottenrekord. Jag tog en Metro idag när jag var och kutade i stan, jag menar vilken studen har en dagstidningsprenumeration liksom, och fick en chock! Någon dum djävel har kommit fram till att man borde korta ner sommarlovet till hälften, ja till ca 5 veckor. Detta då för att man då skulle kunna minska skoltiden med upp till ett år och det skulle gynna barnföräldrar som jobbar så de slipper barnpassning mm. Jag tycker det är en värdelös idé! Iaf vissa bitar av den!

När det gäller grundskolan är det en komplett värdelös idé! Många ungdommar sliter med skolan och sommarlovet är deras chans att vara barn, vila upp sig och ja ha trevligt. Att korta ner det skulle med all säkerhet leda till ännu sämre resultat än vad som redan visats. Och det som nu visas är inget vidare. Det skulle leda till ännu mer skolk och ja idéen är bara korkad!

För gymnasiet är det lite svårare, många ungdommars sommarlov går åt till att jobba eftersom man inte är berättigad till studiemedel under den perioden. Och hur mycket det än hävdas att gymnasiet är frivillig, vem tror på det egentligen? Det går knappt att få jobb utan gymnasiekompetens, ibland får man ju inte ens jobb efter högskolan. Samtidigt är man inte särskilt gammal när man går gymnasiet och att jobba  hela sommaren  är redan jobbigt för många. Men skulle lovet kortas och man skulle minska med ja upp till ett år i skolgång kanske det skulle vara bra. Sen är man ju fortfarande ett barn, man är inte vuxen så är det inte lite hårt redan som det är??

För högskolestudenter/ universitetsstudenter ja där tror jag faktiskt att det skulle kunna fungera. Om man fortfarande fick studiemedel under de där 5 veckorna. På högskolan är man vuxen och då skulle det ju bli som i arbetslivet, 5 veckors betald semester för att hämta krafterna. Så varför inte. Egentligen skulle det vara rätt skönt att ha det så, slippa pressen med att hitta ett jobb, få lite ledigt. Ja där kanske det skulle funka.

Men annars jaa. Varför har inte ungdommar rätt till semester, de jobbar minst lika hårt, om inte hårdare med skolan. Varje dag har de med sig arbetet hem, även på helger. Men de har inte rätt till betald semester. Sjukt!

Det var allt  för nu!

Ciao// ME

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0